Lawtech Meetup Summer Edition

2019. június 26. (szerda) 19:00

Lawtech Meetup Summer Edition a szakmaiság és a nyári feeling új metszéspontja. Gyertek el a város egyik legújabb találkozóhelyére a HubHub-ba és legyetek részesei az innovatív jogászság újragondolásának. Két rövid prezentáció meghallgatása után lehetőséget biztosítunk közösségünk egy tagjának, hogy saját témáját is bemutassa. Az egyórás előadás session után pedig újra a jövővel foglalkozunk – a Lawtech Meetupok jövőjével! Milyen témák legyenek, mi az, ami jól működik, mi az, amin változtassunk: kíváncsiak vagyunk partnereink véleményére: gondolkozzunk közösen egy nyári frissítő mellett!

Ha te sem hagynád ki a jövő jogászainak hazai eszmecseréjét, vagy csak szeretsz izgalmas témákról beszélgetni egy jó fröccs/szörp mellett, akkor csatlakozz Meetupunkhoz.

Fröccsel

vagy szörppel várunk titeket!

Kik lesznek az előadóink?

dr. Molnár  Benedek az Arsboni alapító tagja, az ELTE ÁJK PhD hallgatója

MÉGSEM A ROBOT ÜGYVÉDEK JÖNNEK A ROBOTOLÓ ÜGYVÉDEK UTÁN?

Az angolszász jogi-tanácsadói piacot már elkezdték meghódítani az alternatív legal servic provider-ek (ALSP), akik a vállalatszervezésben, az üzleti modelljeikben és a technológiai fejlődéshez való hozzáállásukban is versenyelőnyt élveznek a hagyományos jogi szolgáltatókkal szemben.

Milyen hatással lesznek a jogi munkavégzésre az ALSP-k? Megtudhatjátok dr. Molnár Benedek előadásából.

dr. Mezei Kitti kutató, a Forbes magazin fiatal kutatókat bemutató 30-as listáján szereplők egyike

BÜNTETŐJOGI VÁLASZOK A MODERN TECHNOLÓGIAI KIHÍVÁSOKRA

A modern technológiáknak – nyilvánvaló előnyeik mellett – megvannak a maguk veszélyei is, hiszen lehetőséget teremtenek a bűnözés eddig ismeretlen formái számára. Éppen ezért a kiberbűnözés jelenti napjaink egyik legnagyobb kihívását. Mindenki találkozhatott már adathalász levelekkel, és többekkel talán már az is előfordult, hogy a megszerzett bankkártyaadataikat felhasználva más országban fizettek a kártyájukkal. Ott van továbbá a darknet is, ahol a szervezett bűnözés is jelen lehet.

Milyen büntetőtogi kihívásokat vet fel a technológiai fejlődés? Megtudhatjátok dr. Mezei Kitti előadásából.

Akár Te, a Summer Edition előadójaként

ÉS A KEDVENC TÉMÁD

Írd meg a témád az arsboni@arsboni.hu címre, és az arsboni csapata felveszi veled a kapcsolatot.

dr. Molnár Benedek az Arsboni alapító tagja, az ELTE ÁJK PhD hallgatója. 

MÉGSEM A ROBOT ÜGYVÉDEK JÖNNEK A ROBOTOLÓ ÜGYVÉDEK UTÁN? Az angolszász jogi-tanácsadói piacot már elkezdték meghódítani az alternatív legal service provider-ek (ALSP), akik a vállalatszervezésben, az üzleti modelljeikben és a technológiai fejlődéshez való hozzáállásukban is versenyelőnyt élveznek a hagyományos jogi szolgáltatókkal szemben. Milyen hatással lesznek a jogi munkavégzésre az ALSP-k? Megtudhatjátok dr. Molnár Benedek előadásából.

dr. Mezei Kitti kutató, a Forbes magazin fiatal kutatókat bemutató 30-as listáján szereplők egyike

A GAZDASÁGI BÜNTETŐJOG ÉS A MODERN TECHNOLÓGIÁK TALÁLKOZÁSA. A hazai szakirodalom keveset foglalkozik a kiberbűnözéssel annak ellenére, hogy óriási kihívást jelent ez a terület. Mindenki találkozhatott már adathalász levelekkel, és többekkel talán már az is előfordult, hogy a megszerzett bankkártyaadataikat felhasználva más országban fizettek a kártyájukkal. Ott van továbbá a dark net is, ahol a szervezett bűnözés is jelen lehet. Milyen büntetőtogi kihívásokat vet fel a technológiai fejlődés? Megtudhatjátok dr. Mezei Kitti előadásából.

Akár Te, a Summer Edition előadójaként

ÉS A KEDVENC TÉMÁD

Írd meg a témád az arsboni@arsboni.hu címre, és az arsboni csapata felveszi veled a kapcsolatot.

Helyszín: HubHub (Király u. 26.)

Időpont: 2019. Június 26. (szerda) 19:00

Annak érdekében, hogy mindenkinek helyet tudjunk biztosítani, aki tényleg el is jönne a rendezvényre, a meetupon való részvételhez jegyet kell váltani, amit alább tehettek meg.
A belépő ára az előadásokon való részvétel mellett a meetupot követő kötetlen networking-eseményt és a cateringet is tartalmazza!
A sztenderd jegy 1.500 Ft, diákok és egyetemi hallgatók részére pedig kedvezményes, 990 Ft-os áron érhetők el a belépők.

A jegyedet ne nyomtasd ki, elegendő, ha a mobilodon bemutatod nekünk! Találkozzunk június 26-án, szerdán 19 órakor a HubHub-ban!

A meetupsorozat támogatói:

A helyszín biztosítását köszönjük a HubHub-nak!

Ne maradj le!

Az Arsboni Lawtech Közösség facebook-csoportba, és értesülj az elsők között a legérdekesebb hírekről és a következő meetupokról!

[contact-form-7 404 "Not Found"]