• § • V. Arsboni Lawtech meetup • § •

2018 szeptember 25.

A nyári szünet után újult energiával folyatjuk!

“Épp bejött egy sürgős vállalat-átvilágítás, ahol tízezer dokumentumot kell átolvasnom. Visszahívhatlak tíz perc múlva?”

Vajon mikor válik valósággá, hogy a Due Diligence (DD) eljárás során az ügyvédek, és főleg az ügyvédjelöltek által rettegett, végtelen maratonnak tűnő dokumentum-átolvasási feladatait algoritmusokra bízhatjuk? Mik az elméleti és gyakorlati korlátai a jogi munka automatizálásának? És vajon mik azok a megoldások, amiket ma magyarországon egy ügyvéd is alkalmazhat a praxisában? A nyári szünet után újra izgalmas témákkal tér vissza az Arsboni Jog és Innováció Meetupsorozata. Szeptemberi rendezvényünkön elméleti és gyakorlati szemszögből is megvizsgáljuk, milyen hatással van az informatika a jogalkotásra, a jogalkalmazásra és a jogi gondolkodásra – azaz a jogi szakmára. Az előadások után a Q&A során felteheted minden kérdésedet. A meetup kötetlen ismerkedéssel zárul, ahol pogácsa és rozéfröccs társaságában ismerkedhetsz meg az előadókkal és a meetup hozzád hasonló érdeklődésű résztvevőivel. Veterán meetupos vagy, vagy most jönnél először? Szeretettel várunk az Arsboni Jog és Innováció Meetupon, ahol többet tudhatsz meg a szakmád jövőjét érintő kérdésekről, mint bármelyik egyetemi szemináriumon vagy munkahelyi fejtágítón! Ismerkedj meg a ma és a holnap legjobb elméleti és gyakorlati szakembereivel kötetlen hangulatban és kellemes környezetben! Kik adnak elő?

• Ződi Zsolt jogász, jogi informatikai szakértő, a Corvinus Egyetem oktatója és az MTA-TK Jogtudományi intézetének munkatársa. Számos, a jog és informatika határterületéről szóló publikációja jelent meg, új könyve a Platformok, robotok és a jog címet viseli.

Vajon megértheti valaha egy gép a jogi forrásokat? Hogyan találhat új összefüggéseket egy algoritmus a szövegben? Egyáltalán leprogramozható-e egy jogi eljárás?

Ződi Zsolt régóta vizsgálja azt, vajon áttörhető-e a gépek matematikai nyelve és a jogi szaknyelv közötti határ. Ez a kulcsa annak, hogy a jogi rendelkezések önmagukat végrehajtó algoritmusokká legyenek alakíthatók, végső soron kiváltva a ma kizárólag jogászok által elvégezhetőnek vélt klasszikus ügyvédi feladatokat.

• Simon Ádám ügyvéd, a Bird&Bird IP és adatvédelmi csoportjának tagja. Az iroda európai IP-praxisa 2015-ben az “évtized ügyvédi irodája” nemzetközi címet nyerte el.

Lassan a csapból is a bitcoin folyik, arról viszont nagyon keveset hallani, hogy valójában hogyan működnek, milyen jelentőséggel bírnak a jogászi gyakorlat kontextusában a mesterséges intelligenciára épülő, az adatbányászat, okirat-automatizálás területén elérhető megoldások.

Ezek a technológiák a klasszikus ügyvédi feladatok ellátását könnyítik meg, növelve az ügyvédek hatékonyságát, ezzel pedig hosszú távon hatással vannak az ügyvédi szakma gyakorlására. Aki pedig gyorsabban alkalmazkodik, előnybe kerül!

Ádámtól első kézből tudhatjuk meg, hogy ma Magyarországon egy ügyvéd milyen innovatív technológiákat használhat a gyakorlata során.

Helyszín: a Codecool programozósuli nagyterme (1065 Budapest Nagymező u. 44, 1. emelet) Időpont: szeptember 25-e kedd, 19 óra
Annak érdekében, hogy mindenkinek helyet tudjunk biztosítani, aki tényleg el is jönne a rendezvényre, a meetupon való részvételhez jegyet kell váltani, amit alább tehettek meg.
A belépő ára az előadásokon való részvétel mellett a meetupot követő kötetlen networking-eseményt és a cateringet is tartalmazza!
A sztenderd jegy 1.500 Ft, diákok és egyetemi hallgatók részére pedig kedvezményes, 990 Ft-os áron érhetők el a belépők.

A gyors és egyszerű online jegyvásárláshoz kattints ide!

A gyors és egyszerű online jegyvásárláshoz kattints ide!

A jegyedet ne nyomtasd ki, elegendő, ha a mobilodon bemutatod nekünk! Találkozzunk szeptember 25-én, kedden 19 órakor a Codecool-ban!

A meetupsorozat támogatói: